Hozzávalók:
1 kg hosszú metélt, 40 dkg vaj, 25-30 dkg baracklekvár vagy vegyes gyümölcslekvár, 30 dkg darált mák, 30 dkg porcukor, 0,15 dkg kristálycukor, 4 tojás, 0, 60 dl tejföl, morzsa, reszelt citromhéj, 0,50 dkg liszt, 1 l tej, só
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük, leszűrjük. A tojások sárgáját simára keverjük a vajjal
és a porcukorral, reszelt citromhéjjal. Hozzáadjuk a tejfölt, illetve a
cukorral felvert 4 tojás habját,
valamint a leszűrt tésztát. Lazán összekeverjük. Egy tepsit vajjal kikenünk, megszórjuk morzsával, majd beletesszük a tésztamassza harmadát. Megszórjuk bőven mákkal, újra tészta, baracklekvár, mák,
tészta stb., míg el nem fogy az anyag. A tetejére vajas tejes besamelmártást
készítünk.
Sütőben körülbelül fél óra alatt pirosra sütjük. Felkockázva tálaljuk.
Nem muszáj mindig rétegezni a tésztát |
Főszakácsunk (Gyula) tippje:
"Ha van rá lehetőség, készítsük el a besamelmártást a tészta tetejére, mert így nem szárad ki és tálaláskor is szaftos marad."
Elérhetőségeink
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése